BACK
Who We Are

Who We Are

Varifrån kommer vi?

Idén och tanken till Clif Bar & Co startades på en lång cykeltur. Vår bolagsgrundare, Gary, tog ännu en tugga av en annan tillverkares läskigt klibbiga energibar och tänkte för sig själv: "jag måste kunna göra en bättre, godare, och mer funktionell energibar".

I dag vill vi göra bättre mat tillsammans med våra medarbetare samtidigt som vi verkar för en bättre planet och långsiktiga lösningar - och vi lovar att fortsätta att kontinuerligt arbeta på det.

Clif Bar är uppkallad efter min far, Clifford, min barndomshjälte och mannen som introducerade mig till vildmarksäventyr och uppmuntrade mig att följa mina passioner i livet.

År 1990 bodde jag i ett garage med min hund, mina skidor, klätterutrustning, cykel och två trumpeter

Inspirationen att skapa en energibar kom under en 30 mil lång cykeltur med min kompis Jay. Vi hade båda ätit några "andra" energikakor hela dagen.

Plötsligt, trots min hunger, kunde jag inte ta en till tugga. Jag tänkte, "jag skulle kunna göra en bättre bar än så här!" Det är nu jag kallar den "min uppenbarelse"

Två år senare, efter otaliga timmar i mammas kök, blev Clif Bar verklighet. Och vi hade äntligen skapat en godare och mer funktionell energibar. Mamma, stort tack för hjälpen!